Een nieuwe manier van kijken

Look through your customer’s eyes. Are you the solution provider or part of the problem?Marlene Blaszczyk

De Groene Marketeer helpt jou en je organisatie graag om jullie klanten beter in beeld te krijgen door middel van workshops die werken! Met LEGO!

Je kunt kiezen uit de volgende workshops of een combinatie hiervan. Een workshop wordt altijd op maat ontwikkeld voor jouw specifieke situatie en behoeften. Een individuele workshop of een workshop met meerdere deelnemers? Alles is mogelijk. Om de kwaliteit ook bij grote groepen te kunnen waarborgen werkt De Groene Marketeer samen met gecertificeerde collega (LEGO Serious Play) facilitators.

Wil je meer weten over de methode? Ga dan naar Speel & Leer voor een uitgebreidere omschrijving.

Klant in Beeld met LEGO

Deze workshop is geschikt voor marketingprofessionals die zich meer willen verdiepen in de specifieke drijfveren van hun (potentiele) klanten in die doelgroep. Door het uitwerken van een persona, een niet bestaand persoon die als aansprekend stereotype de gehele doelgroep representeert, krijgt deze klanten ‘een gezicht’, maar belangrijker nog een verhaal.

De persona en het verhaal over deze persona wordt dan de basis voor het toetsen van je propositie, marketing en communicatie activiteiten maar tevens ook alle andere processen die impact hebben op jouw klanten.

Is de persona helder dan kan jouw propositie in nader detail worden uitgewerkt. Niet alleen door je aanbod van producten en diensten te toetsen, maar met name ook jouw onderscheidend vermogen: waar excelleer je in de dienstverlening of waar ontzorg je jouw klanten daadwerkelijk mee.

Je leert de informatie op een simpele manier te verbeelden met als resultaat dat je sneller en effectiever een goede waardepropositie kunt ontwerpen.

Indicatie voor tijdsbesteding: ongeveer een dagdeel per workshop. Combinatie persona en propositie workshop is minimaal 1 dag.

persona
Foto 11-12-14 13 15 19

Team in Beeld met LEGO

Deze workshop helpt vraagstukken op te lossen die ontstaan door de steeds dynamisch en complexer wordende omgevingen waarin we ons bevinden. Vraagstukken die vragen om multidisciplinaire teams die vanuit verschillende perspectieven gezamenlijk tot een oplossing komen.

Belangrijk is dat je de kennis, ervaringen en vaardigheden van het hele team inzet. Dit is vaak een lastig proces omdat juist multidisciplinaire teams soms moeite hebben met elkaar samen te werken. Vaak komt dit  omdat zij meestal niet dezelfde ‘taal’ spreken.

Met behulp van deze workshop op basis van LEGO serious play ga je wel dezelfde taal leren spreken en krijg je een energieke en plezierige meeting met uitkomsten waar je direct actie op kunt ondernemen en zo waarde voor je klanten en je eigen organisatie kunt creëren.

Tijdsbesteding: afhankelijk van het vraagstuk een dagdeel of 1 dag

Bedrijf in Beeld met LEGO

Deze workshop gaat uit van de principes van een strategiesessie: waar staat de organisatie nu en in de toekomst. Echter om tot een goede strategie te komen is het noodzakelijk dat iedereen in de organisatie een goed begrip heeft van het gezamenlijk motief van de organisatie.

Een gezamenlijk motief dat niet gezocht moet worden in ‘wij willen de beste, de grootste of de goedkoopste zijn’ of ‘wij willen onze klanten tevreden stellen’, maar dat daadwerkelijk gaat over het waarom, het waartoe de organisatie bestaat.

Soms is er geen duidelijk beeld van ‘het waarom’. Als dat niet meer helder is dan is de workshop Bedrijf in Beeld de oplossing!

Tijdens deze workshop zal nader bepaald worden wat het doel van de organisatie op dit moment is, maar ook welk doel de organisatie in de toekomst wil nastreven.

Tijdsbesteding: minimaal 1 dag

Foto 01-12-14 17 20 40

Interesse in bovenstaande workshops of
andere manieren om LEGO Serious Play te ervaren?

Neem dan contact met mij op voor een gratis kennismakingsgesprek!

Een andere manier om LEGO Serious Play te ervaren is bijvoorbeeld tijdens een event, training, off-site of ander type bijeenkomst van jouw organisatie.
Houdt er wel rekening mee dat een workshop ongeveer 2 uur duurt.

De groene marketeer - helpt duurzame klantrelaties bouwen

Contact

Monique Roozen
Gecertificeerd LEGO® SERIOUS PLAY® facilitator

06-39339889 | monique@degroenemarketeer.nl

Postadres:
Abraham Bloemaertstraat 15
3514 VN Utrecht

KvK 59983329

In 5 stappen meer loyale klanten met LEGO? Schrijf je in voor gratis tips!

DE GROENE MARKETEER